fbpx

Tandbroer er skabt for at erstatte manglende tænder i gummerne. Broerne er grundlæggende lavet af kroner, så nøjagtigt ligesom dem opfattes de som indirekte erstatninger, hvilket betyder, at de ikke konstrueres i mundhulen, men på et tandplejelaboratorie. Hvorimod kronerne kun laves til én tand, giver broerne en kompleks løsning i en situation hvor flere tænder mangler.

Forskellige typer broer

Afhængig af strukturen af broerne kategoriserer vi dem baseret på implantater eller baseret på tilstødende tænder.

Bro baseret på tænder

I dette tilfælde løser de fraværet af tanden ved hjælp af de omgivende tænder ved at bygge broen på dem. Men i dette tilfælde for at kunne bygge broen på de nærliggende tænder, skal de være komplette, helt sunde og stabile. Vores tandlæger og mundtlige kirurger gør alt, hvad de kan for at forberede tænderne til broen, så de kan passe perfekt. Hvis denne mulighed ikke er mulig, vil vores tandlægekirurger anbefale en anden løsning.

Broen bygget på en tand er en hurtig løsning, den er klar på 1-2 uger, og den svarer virkelig til de naturlige tænder og giver en perfekt æstetisk effekt.

Fremgangsmåden ved fremstilling af en tandbro:

Først og fremmest har vi en grundig dental konsultation.

Dernæst sliber vores fagfolk overfladen af ​​tænderne ved siden af ​​fraværet og forbereder dem på påsætningen af ​​broen.

Så tager vi et aftryk, som sendes videre til laboratoriet.

Indtil den permanente bro er klar får patienten en midlertidig en.

Før vi fastgør broen, dækker vi de nærliggende tænder med et specielt materiale, der ikke er irriterende, men hjælper med bindingen mellem tanden og broen.

Vi kan teste den unikke permanente bro, når laboratoriet har produceret den. Testen foregår i forskellige trin. Først tester vi rammen, så om nødvendigt (for eksempel med rundhusbroer) en mathedstest og derefter påsætningen af ​​den permanente bro. I løbet af denne tid er pasformen, komforten og den optiske effekt testet og observeret.

Generelt tager det 1-2 uger at bygge broer baseret på tænder. Herefter er det vigtigt, at vores patient er opmærksom på den passende tandpleje, tandpleje og at han besøger klinikken til regelmæssig kontrol.

Broer baseret på implantater

Takket være de moderne tandteknologier er det ret nemt at konstruere en bro baseret på implantater. Implantcenter klinikken er førende inden for tandimplantationer, så du kan være sikker på, at vi også laver dentalbroer til implantater med høj kompetence.

Karakteristik af broer bygget til implantater:
  • slibning af de omgivende tænder er ikke nødvendig
  • mere stabilt, giver et problem mindre løsning i årtier
  • belastningen af ​​knoglen på stedet for fraværet er jævnt fordelt, så atrofi eller svækkelse af det kan undgås
  • takket være implantaterne er det endnu mere sikkert at tygge hårdere

En af de største fordele ved broer bygget til implantater er, at vi kan erstatte flere manglende tænder på en stabil måde, hvis vi bruger nok implantater. Denne procedure kan svare til en løsning selv for situationen, hvor alle tænderne mangler, ved hjælp af en rundbro.

Broens materialer

Broen er lavet af det samme materiale som tandkronen. På Implantcenter Tandpleje og Dental Kirurgisk Klinik arbejder vi hovedsagelig med to materialer:

  • metal-keramisk (porcelæn)
  • zirkonia-keramisk

Jeg vil gerne blive informeret om

Close Menu