fbpx

Ved rodbehandling får tanden, eller roden af den, som var forfaldet eller skadet i et uheld, en chance for ikke at blive fjernet.

Tænderne er lavet af to dele: tandkronen – dette er den synlige del, som er over gummerne – og tandroden, som findes under gummerne. Inde i roden er der en nervekanal, hvor nerverne og blodårerne løber. Der er tænder med en eller to rødder, dette afgør også antallet af kanaler. Under rodbehandlingen fjernes nerverne og blodårerne fra rodkanalen. Proceduren er smertefri takket være lokalbedøvelsen.

Under rodbehandlingen bliver rengøringen af kanalen foretaget af specielle værktøjer og rodkanalsfiler. Fordelene ved rodkanalsfiler: rodbehandlingen kræver mindre tid, færre røntgenbilleder er nødvendige, gør det muligt at få e mere præcis rodfyldning.

Rodbehandlingen kan ikke altid færdiggøres i en omgang. I dette tilfælde puttede vi en midlertidig antibiotikafyldning ind i tanden, og behandlingen fortsætter en anden gang.

Den endelige behandling af den klagefrie tand, som har en god rodfyldning, baseret på det individuelle tilfælde kan være følgende:

  • æstetiske tandløsninger (”hvid” fyldning), inlay (indlæg), porcelænsfacade

  • forskellige tandudskiftninger: rodpost og tandkrone, kun krone og bro.

De tænder, som har undergået noget rodbehandling kan bruges i mange år, men de kræver mildere brug end den fuldendte tand.

Det anbefales af få røntgen hvert år for at tjekke tilstanden af tanden med rodbehandlingen.

Hvis tandens farve med rodbehandling er forskellig fra den næste sunde tand, er der mulighed for en indre blegning af den bestemte tand (tandblegning).

De tænder, hvis rødder ikke er egnet til rodbehandling, kan ikke beholdes fordi de kan blive betændte og forsage yderligere problemer i kroppen. Disse centre kan forsage problemer i leddene eller huden, kan føre til hårtab, øje- eller hjerteproblemer, inflammation af den maksillære sinus, så fjernelsen er meget vigtig. De tænder, som ikke kan beholdes, fjernes ved tandkirurgisk procedure. Disse mistede tænder og rødder skal generelt erstattes. Vi kan bruge implantater til dette eller tandbroer eller proteser.

Jeg vil gerne blive informeret om

Close Menu